Dette er min første post

1403783094

For lidt over et år siden “sprang jeg ud” som scleroseramt overfor mine medstuderende på psykologistudiet. Jeg fik mange positive reaktioner og tilkendegivelser – de fleste var imponeret over, at jeg fortsatte med at læse trods sygdommen og de symptomer, som jeg havde (og stadig har – jeg lider meget af sclerosetræthed).

Der var dog også en, som valgte at sende mig et link til Terry Wahls og hendes tanker om at spise sig til et bedre helbred. Wahls havde også sclerose, og havde angiveligt rejst sig fra kørestolen som resultat af hendes kost (hun var sekundær progressiv).
Jeg blev irriteret over denne opfordring – som om man kunne spise sig ud af sclerose!! Hvis det var muligt, så var der nok en del flere, som gjorde det. Jeg skrev et meget skarpt svar tilbage til ham, trods det at han jo egentlig bare prøvede på at hjælpe.

Som kronisk syg er man overfølsom overfor gode råd. Det har jeg lært af andre og jeg kan også mærke det på mig selv. Og det handler for mig egentlig om den underliggende anklage om, at jeg kunne gøre det bedre, end jeg gør nu. Det gør ondt, når man synes man kæmper alt, hvad man kan.

I dag sidder jeg så faktisk med hendes bog foran mig. Jeg fik den (efter ønske) i fødselsdagsgave i mandags, da jeg fyldte 34 år. Jeg føler, at jeg er klar nu – klar til at prøve, også selvom jeg fejler.
Wahls opfordrer en til at skrive dagbog – hver dag! Jeg har tidligere forsøgt mig med dagbog og også med en blog, og det er aldrig rigtig gået særlig godt. Måske flyder dette også ud i vandet, men så kan man i det mindste ikke anklage mig for ikke at have gjort en indsats.
Wahls anbefaler særlig to ting i processen: At man føre daglig dagbog, og at man fører jævnlig protokol med sine symptomer, så man kan se evt. fremskridt. Så det vil jeg gøre på denne blog.
Jeg er ikke gået i gang med kostomlægningen nu – men jeg er gået i gang med at skrive, og det er første skridt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>