En af dem…

11147248_515357321971091_567644518724536119_n

Så blev jeg “en af dem”, som har behov for den slags støtte, som jeg i mit arbejdsliv har ydet til andre (dog i en anden ramme). Det er noget af en kamel at sluge, men jeg er også afklaret med, at jeg har behov for hjælpen.
I dag havde jeg indledende møde med to fra det neuropædagogiske team for at klarlægge mine behov. De roste mig for min selvindsigt og sagde, at de ikke før havde oplevet en borger, som var så konkret omkring egen formåen, vanskeligheder, ressourcer og behov for hjælp. Nu vil de tilbage i teamet og finde det rette match til mig i staben af støttepersoner.
Jeg har sagt, at jeg har brug for hjælp til:
– (Ydre)Styring og hjælp til igangsætning i forbindelse med opgaver.
– Hjælp til fastholdelse og tålmodighed med ugeplaner.
– Hjælp/skærmning i forbindelse med kontakt til det offentlige.
– Hjælp/støtte til at lave lægeaftaler, tandlægeaftaler, osv.
– Praktisk hjælp med større opgaver (fx køb af seng, hovedrengøring, skift af sommer/vinter-garderobe).
– Hjælp/støtte til at være realistisk og begrænse mig i min lyst til at yde/planlægge mere, end hvad jeg magter.
Er spændt på, om de kan leve op til mine forventninger og gennemskue mine facader. Har sagt, at jeg nok ikke skal have en helt “grøn”, fordi jeg er godt trænet i at argumentere mig ud af situationer, hvor jeg bliver presset – og at kunsten derfor bliver at finde det rigtige niveau af pres, som stadig skubber til mig, men som ikke vælter mig.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>