Hvor meget er 21 dl. egentlig?

3678726

I dag har jeg været træt igen igen (ja, det står der to gange). Jeg er så forbandet træt af at være træt. Men uden mad i huset, så måtte jeg ud af døren, så jeg cyklede i Netto, hvor jeg forsøgte at handle ind efter den nye diæt – som jeg dog ikke har sat startskuddet for endnu, men blot for at prøve.
Til eftermiddag fik jeg således mulighed for at nyde disse danske jordbær – som desværre ikke var økologiske, men meget lækre alligevel. Der var 500 g. i sådan en alm. bakke, og på en tre stykker måtte jeg skære lidt væk (og et halv jordbær røg i munden). Men det fyldte i hvert fald som på billedet, som jeg vil skyde til 7-8 dl. Det kommer selvfølgelig meget an på, hvor meget luft der er imellem, men jeg vil alligevel vurdere, at denne portion lever op til de 7 dl. stærke farver.

De 7 dl. stammer i øvrigt fra de amerikanske “cups”. En cup er 2,3 dl. Wahls anbefaler 9 cups frugt og grøntsager om dagen – og altså de 3 af dem som stærke farver, svarende til 7 dl. Jeg tror dog, at jeg vil mixe mine farver fremover, så det ikke er rent jordbær det hele. Men jeg havde lige brug for at teste mængden.
Wahls taler i øvrigt også om at “spise en regnbue hver dag”, som er en tommelfingerregel til at få masser af forskellige antioxidanter.

Jeg havde også købt grønne bladgrøntsager, selvom der var lidt rød i – det tror jeg ikke gør noget.

Det var lidt svært at ramme de 7 dl., men jeg kom frem til dette, som vejede 118 g. Jeg vil skyde på, at en god tommelfingerregel på grønne bladgrøntsager kunne være, at 7 dl. svarer til 100 g., men det skal selvfølgelig testes noget mere og med flere forskellige typer. Måske er grønkål tungere? Til højre prøvede jeg at tage halvdelen af salaten fra. Hvis man nu forestiller sig, at man spiser frokost og aften, så er det altså ikke så ekstremt med de 7 dl. grønne bladgrøntsager.

Jeg sprang undersøgelsen af de svovlrige grøntsager over i dag, men tilføjede lidt rødløg og agurk til min aftensmad (agurk er ikke svovlrig). Jeg er jo ikke gået i gang med diæten endnu, så salaten blev toppet med noget af det feta, som jeg havde tilbage i køleskabet (og som jeg kommer til at savne UTROLIG meget) og så Thousand Island dressing.
Gad vide, hvordan man laver dressing på denne diæt? Det går nok ikke at købe en i Kvickly ligesom denne.

Nå – nu kalder sofaen sørme igen. Gaab…

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>