Omhu og samvittighedsfuldhed

12249678_511394572367366_9178439140892906890_n

Åh, hvor er det altså hårdt arbejde at være syg/have en sag kørende hos kommunen.
Jeg har lige modtaget rapporten fra den neuropsykologiske undersøgelse, og der er flere faktuelle fejl i den. Ikke nogen, der har afgørende betydning for rapportens konklusion, men dog fejl, som gør mig utryg i forhold til, om de kan blive en ulempe for mig, hvis de går igen og igen i den videre sagsbehandling, da erklæringer jo ofte starter med at give et resumé af tidligere erklæringer.
Da jeg læste til psykolog havde jeg tilvalgsfag i Sundhedsjura for psykologer/sundhedspersoner med Kent Kristensen som underviser/modulansvarlig. Han har i øvrigt udtalt sig for nyligt om retssikkerhed i forhold til de her ressourceforløb, så vidt jeg husker – men I må ikke hænge mig op på det præcise emne. Jeg kan bare huske, at han udtalte kritik i Nyhederne om noget, som vedrører mig i forhold til min sag hos kommunen.
Nå, det var et sidespring. Men af Kent lærte jeg, at psykologer (og sundhedspersoner generelt) skal udvise omhu og samvittighedsfuldhed i deres arbejde.
Selvom det ikke er nedfældet i bekendtgørelsen (Psykologloven), så indebærer dette bl.a., at man giver en borger/patient mulighed for at gennemlæse speciallægeerklæringer, så faktuelle fejl (ikke vurderinger og konklusioner) kan rettes, inden erklæringen bliver ekspederet og permanent indgår i en borger/patients sag.
Men i dag kan sekretæren på BOMI oplyse mig om, at erklæringen allerede er sendt til kommunen.
Åh, jeg bliver så træt… og ydmyg i øvrigt. For selvom jeg aldrig har udfærdiget erklæringer, så har jeg skrevet masser af journalnotater og rapporter, og hver gang har jeg stolet blindt på min egen opfattelsesevne. Men i min egen journal og nu her med erklæringen (og i rapporten fra arbejdsprøvningen, som jeg fik mulighed for at læse igennem og rette) kan jeg se, at de bugner med både små og store fejl, og det er derfor ret utopisk at tro, at jeg skulle have været bedre til at opfatte og videregive “virkeligheden” for mine patienter/borgere fuldstændig korrekt.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>