Viden om MS/Sclerose

For nyligt kom jeg i kontakt med en pige, som lige havde fået konstateret Sclerose/MS, og hun vidste ikke rigtig noget om sygdommen, for hun kendte ingen andre med den. Selv har jeg været diagnosticeret i 4 år efterhånden, og selvom jeg heller ikke før min diagnose kendte andre med sygdommen, så havde jeg en del teoretisk viden om den. Jeg følte mig godt klædt på til min nye virkelighed (det kan du læse mere om her).

Derfor har jeg besluttet at lave en side om alle de informationer, man kan have behov for at vide, når man får konstateret Sclerose/MS. Vores individuelle coopingstrategier gør, at nogle vil være meget opsøgende på informationer, mens andre foretrækker at parkere det hele lidt på hylden, indtil man har vænnet sig til sin nye virkelighed. Begge strategier er lige rigtige, og det er kun DIG, der ved, hvad du har behov for. Følg din mavefornemmelse. Det kan også være, at du er en pårørende, som gerne vil vide mere om sygdommen. Så er du også velkommen til at læse med.

Jeg tror på videnskab baseret på forskning, men også på teorier som endnu ikke er fuldt gennemtestede, men hvor forskningen har vist lovende eller interessante resultater. Derfor er det vigtigt for mig, at denne side primært omhandler det, som vi VED og som du kan REGNE med. Altså den information, som du også vil kunne få hos din neurolog, psykolog eller neuropsykolog. Hvis jeg omtaler teorier, som endnu er på forsøgsstadiet, så vil det tydeligt fremgå i teksten, så du ved, at du skal forholde dig kritisk til det, du læser.

Hvad er MS/Sclerose?

Spørgsmål og svar og MS/Sclerose

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>